SUBVENCIÓ AL PAGAMENT DEL LLOGUER


SUBVENCIÓ AL PAGAMENT DEL LLOGUER 2023


IMPORTANT:

Per saber a quin col·lectiu pertanyeu, heu de tenir en compte quina edat teniu el dia de la publicació de la convocatòria (22/03/2023)


   - Sol·licitants DE 65 ANYS O MÉS 
(TANCADA)     - Sol·licitants DE 36 ANYS A 64 ANYS
(TANCADA)- Sol·licitants DE 35 ANYS O MENYS
(TANCADA)
Via preferent de presentació Telemàtica per tots els col·lectius

Són subvencions per al pagament del lloguer o cessió d'ús d'habitatges o habitacions que tenen els objectius de facilitar l'accés i la permanència a sectors de població en risc d'exclusió social.


Els ajuts no es donen per l’ordre d’arribada de les sol·licituds.


Principals requisits:

- Estar empadronat a l’habitatge.
- No s’accepten contractes de lloguer entre persones que tinguin parentiu.
- Que la unitat de convivència tingui una font regular d’ingressos per poder pagar el lloguer i que no sobrepassin els 23.725,79 € (2,977736 vegades l’indicador de renda de suficiència (IRSC), excepte en els supòsits de víctimes de terrorisme.
- No pagar un lloguer o preu de cessió d'ús mensual per l’habitatge o habitació següents:
 
 • Import de lloguer d'habitatge:
Import màxim de lloguer de 650€ (900€ per famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem de mobilitat favorable)
 
 •  Per habitació:
350€

- Estar al corrent de pagament de les rendes de en el moment de presentar la sol·licitud.
- Pagar el lloguer o preu de cessió per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte, Bizum o rebut emès per la persona administradora de la finca, en el moment de presentació de la sol·licitud.
- Complir les obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social. (Es comprovarà d'ofici abans de la proposta de la resolució).


Presentació:

La via prevista preferent per a la presentació de la sol·licitud és la via telemàtica, i s'hi pot accedir a través de la web de l'Agència de l'Habitatge, utilitzant certificat digital o IdCAT Mòbil.
Podeu descarregar-vos el Manual que us ajudarà a fer aquest tràmit al final d'aquesta pàgina.

Com puc obtenir la identificació IdCAT mòbil?
Per obtenir-la només heu d'accedir a https://idcatmobil.seu.cat/. Necessitareu el vostre document d'identitat o targeta d'estranger, la vostra targeta sanitària i un telèfon mòbil.
Preguntes i respostes sobre l'IdCAT Mòbil

Per a més informació sobre la convocatòria podeu accedir aquí.

Recordeu que les persones que desitgin accedir a l’oficina, només ho podran fer mitjançant cita prèvia, que podeu demanar al telèfon 938725601, al WHATSAPP 608039298 o al correu cita.forumsa@gmail.com.

PREGUNTES I RESPOSTES SOBRE IdCAT MÒBIL O CERTIFICAT DIGITAL


1. Si ja tinc IdCAT mòbil o certificat digital


 • On he d'accedir per presentar la sol·licitud?
Pots accedir-hi des de la pàgina web de l'Agència de l'Habitatge o des de la pàgina de FORUM. Igual que l’any anterior, s’haurà d’emplenar un formulari de sol·licitud i penjar la documentació necessària.
 • Si ja em vaig donar d’alta anteriorment a IdCAT mòbil, cal que torni a sol·licitar l’alta d’aquest servei?
No, no t’has de tornar a registrar. Només necessitaràs escollir la presentació de la sol·licitud amb certificat digital i et donarà l’opció d’escollir Amb IdCAT mòbil.
 

2. Si no tinc certificat digital ni IdCAT mòbil


 • Puc presentar la sol·licitud via telemàtica?
Sí, pots donar-te d’alta a IdCAT mòbil, si és que no ho has fet anteriorment, amb el DNI/TIE, la targeta sanitària i un telèfon mòbil al teu nom. Aquí trobareu un vídeo explicatiu.

 • No puc donar-me d’alta a l’IdCAT mòbil, què pot passar?
Si intentes donar-te d’alta i t’apareix un error, consulta el llistat d’errors més freqüents per si ho pots solucionar.

 • Puc demanar l’ajut de lloguer si tinc NIE?
Sí, però per fer-ho telemàticament, hauràs de sol·licitar prèviament l'IdCAT mòbil de manera presencial. Trobaràs com fer-ho i a on et pots dirigir per a fer el tràmit clicant aquí.
 
 • Com obtens l'IdCAT presencialment?
És obligatori per a les persones que no tenen TIE i són extracomunitàries o per les persones que no tenen Targeta sanitària individual ni tampoc targeta de MUFACE.

Si és aquest el teu cas:

Emplena, signa i lliura el formulari. Consulta les oficines on tramitar de forma presencial (oficines d'atenció ciutadana, serveis territorials, oficines de gestió empresarial...). A Manresa pots fer-ho a:
 • Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central. Palau Firal, 1a planta. Telf. 93 693 02 00
 • Serveis Territorials d'Educació de la Catalunya Central. Ctra. de Vic, 175. Telf. 93 693 05 90
Acredita la teva identitat amb un document identificatiu com, per exemple, el DNI. Tots els documents que aportis han d'estar vigents en el moment del registre. Si estigués caducat, és necessari aportar el comprovant de renovació.
 
 • Què puc fer si tinc alguna dificultat o algun dubte amb l'obtenció de l'IdCAT?
Podeu contactar amb nosaltres per telèfon al 938725601 o per correu electrònic a forum@forumsa.cat i us intentarem respondre el més aviat possible.
Per a més informació sobre aquest tema podeu consultar l'apartat de la web de la Generalitat Preguntes i respostes sobre l'IdCAT Mòbil. 
Ajuntament de Manresa FOMENT DE LA REHABILITACIÓ URBANA DE MANRESA, SA
Plaça Immaculada, 3 baixos - 08241 Manresa
Telèfon: 93 872 56 01 - Fax: 93 872 72 56 - Correu electrònic: forum@forumsa.cat
Avís legal - Disseny web i programació: La Factoria